We Care

En holdning til bæredygtighed

Bæredygtighed og miljø betyder meget for os.

Vi er i en tid hvor der er stort pres på vores fælles ressourcer. At designe og producere sko kræver naturligvis energi og materialer. Det betyder derfor meget for os, at vi bestræber os på at begrænse det aftryk vi efterlader når vi producerer vores produkter.

Vi vil gerne se ind i en fremtid hvor vi kan producere 100% bæredygtige produkter, men vi må også erkende, at selvom vi bestræber os på at begrænse den energi vi anvender, eller, så vidt det er muligt, anvender grøn energi og alternative produktionsmetoder, så har vi et stykke vej endnu.

Energiforbruget er en del af ligningen. Et andet fokus er, at de materialer vi anvender i vores designs i overvejende grad, er bæredygtige. Det er ikke en nem proces, og det er en balancegang. På den ene side, så vil vi gerne gøre alt hvad vi kan for at producere vores produkter bæredygtigt, og på den anden side, så vil vi gerne give dig, som forbruger, et lækkert kvalitetsprodukt. Et produkt der kan holde i mange år, og som har de gode egenskaber som fx skind giver: skønhed, komfort, styrke og elasticitet, eller den styrke og fleksibilitet som traditionel lim tilfører skoene.

At producere sko der er 100% bæredygtige er på nuværende tidspunkt ikke muligt. 

Hos Copenhagenshoes arbejder vi hårdt og fokuseret på at skabe en mere bæredygtig og miljøvenlig produktion, og altid have fokus på at designe og producere på en ansvarlig og etisk måde. På den måde kan vi give dig et transparent og oplyst valg som forbruger, så du føler dig tryg når du vælger et par sko fra vores We Care line.

Vi er stolte af den tilgang, og vi er stolte af vores skandinaviske arv og værdier. Vi kalder det ”We Care” – men i bund og grund handler det blot om: ordentlighed, ærlighed og respekt. Med det prøver vi at gøre en forskel – og vi kan alle gøre en forskel. Både dig som forbruger, og os som producent. De valg vi sammen træffer nu, er vigtige. Sammen kan vi gøre vores for at vælge grønne løsninger – og sammen være med til at give vores fælles verden en bedre fremtid.

At vi træffer disse valg nu, det betyder meget for os, og derfor arbejder vi hårdt på at støtte op om ovenstående. Bl.a. ved at skabe større transparens og åbenhed med vores ”We Care” politik.

Med ”We Care” arbejder vi for at:
• Anvende vedvarende energi
• Reducere vandforbruget
• Reducere forurening
• Gøre produktionen bæredygtig

Bl.a. er vores skokasser produceret af genbrugsmaterialer.

Alle vores styles/designs som bærer vores ”We Care” logo er syet i læder der udelukkende er forarbejdet ved brug af bæredygtige metoder.

For at vores produkter kan få vores ”We Care” logo, så skal læderet være certificeret fra Leather Working Group (LWG) med enten deres ”GULD” eller ”SØLV” certificering - hvilke garanterer at vi overholder de højeste og mest miljørigtige standarter opsat af LWG.

De ”læderhuder” vi anvender kommer fra garverier der er godkendt af Leather Working Group.

Om LWG
LWG er en non-profit organisation, der er ansvarlig for verdens førende miljøcertificering for læderfremstillingsindustrien. LWG har over 1.000 medlemmer fra hele læderforsyningskæden. Siden 2005 har LWG identificeret bedste miljøpraksis i branchen og givet retningslinjer for løbende forbedringer. Medlemmer af LWG er bl.a.:

• IKEA
• Burberry
• Ecco
• Adidas
• Calvin Klein
• Helly Hansen
• Nike
• Zalando

Leather Working Group (LWG)

LWG er en non-profit organisation, der er ansvarlig for verdens førende miljøcertificering for læderfremstillingsindustrien.

Læs mere

Om Copenhagenshoes

Hos Copenhagenshoes er lækre, veldesignede og komfortable sko vores passion, og den kærlighed flyder gennem alt hvad vi gør, og den passion og kærlighed vil vi gerne dele med dig.

Læs mere